Jag vill veta mer!

Om UnikumAlla barn är unika. Vi vill göra det lättare att anpassa lärandet i skolan till alla dessa unika barn. Därför utvecklar vi moderna och användarvänliga verktyg för samarbete kring lärande, dokumentation och kvalitet. Unikum utvecklas hela tiden vidare tillsammans med lärare, elever, rektorer och föräldrar som använder Unikum varje dag i mer än 4000 förskolor och skolor. Med Unikum samlar du all pedagogisk dokumentation på samma ställe och får mer tid för undervisning och lärande, oavsett ålder och skolform.

Fröet till Unikum såddes redan 1993 när vår VD Jonas Ryberg grundade det som blev Nordens största utgivare av kunskapsspel – Levande Böcker, som bland annat gav ut de populära Mulle Meck-spelen. Han skulle hinna starta ytterligare två bolag inom Edtech-sektorn innan han påbörjade resan med Unikum.
Läs mer om vår resa

Unikums uppgift är att göra det lättare att anpassa varje enskilt barns lärande i skolan efter barnets egna unika förutsättningar, genom att ta fram lättanvända verktyg på webben för barn, pedagoger och föräldrar.
Läs mer om vår vision

Unikum är Sveriges största lärportal med över 1 miljon användarkonton i 80 kommuner. Här jobbar 30+ personer som brinner för lärande och att utveckla digitala tjänster som gör skillnad – på riktigt. Vi är inne i en väldigt spännande fas av vår resa, och växer så det knakar.
Spana in våra lediga tjänster

Unikum Academy: Besök gärna vår självstudieportal för att lära dig mer om Unikum fungerar.

Partners: Tillsammans med våra partners ser vi till att erbjuda verktyg som når en bredare användning.

Projekt Unik: Projekt Unik jobbar med digitala verktyg för mål, planering, dokumentation och kvalitet för alla skolformer.

Kontakta oss