Sömlöst med Unikum och Teams!

Unikum och Teams kompletterar varandra perfekt. Microsoft Teams gör skolans vardagsarbete smidigt. Unikum innehåller proffsiga verktyg för skolans uppdrag, läroplan och dialog med hemmet. Med Eventfuls färdiga kopplingar till kommunens skol-IT-system är ni snabbt igång.

 

 

Bland verktygen ni hittar i Unikum finns planering & uppgifter, bedömning & betyg, närvaro/frånvaro, stödinsatser mm. Se mer i filmen:

Frågor och svar kring Unikum och Microsoft Teams

Hur kommer vi igång?

  • Anmäl ditt intresse i formuläret så får du e-post med länkar och inloggningsuppgifter till vår demomiljö.
  • Vi bokar en webbvisning där vi stämmer av era behov och tillsammans gör en enkel plan för införande.
  • Ni installerar enkelt Unikums app i Microsoft Teams. Lätt som en plätt!

Hur hanteras Dataskydd och GDPR?

All information i Unikum är lagrat i säkra, bevakade och skyddade datacenter i Sverige. All överföring av information är krypterad.

Unikum är GDPR-säkrat, kontrollerat och godkänt för användning av väldigt många kommuner över hela landet, både stora och små. Personuppgiftspolicy, användarvillkor och avtal för personuppgiftsbiträde finns klart. Se sidan www.unikum.net/dataskydd för mer information.

Är det gratis att prova Unikum tillsammans med Microsoft Teams?

Ni behöver ha en befintlig Microsoft Teamsmiljö. Sedan kan ni enkelt installera Unikum appen inne i Microsoft Temas, den är gratis. Om ni vill så får hela verksamheten prova också, själva eller i ett pilotprojekt tillsammans med andra förskolor och skolor i er kommun. Det är också gratis, bara ni utvärderar och delar med er av er feedback. Om ni kommer fram till att ni vill använda Unikum efter försöken så betalas en årlig abonnemangskostnad. Hur mycket det kostar beror på hur många barn och elever som ni har i verksamheten. Det blir mängdrabatt om kommunen använder Unikum i hela sin verksamhet. För en typisk skola motsvarar årskostnaden priset för en bra bärbar dator. Kontakta oss för att få exakt pris.

Om jag kör fast, hur får jag hjälp och stöd?

  • I Unikum Academy finns filmer som visar hur ni kan arbeta med Unikum i er förskola. Det finns filmer för pedagoger, förskolechefer, administratörer och även för vårdnadshavare.

  • På våra Hjälpsidor hittar du svar på alla möjliga frågor om Unikum.

Använder många andra verksamheter Unikum?

Unikum är Sveriges mest använda verktyg för pedagogisk dokumentation och SKA i förskolan och skolan. 
Totalt har mer än 1 miljon barn, pedagoger och rektorer i Sverige tillgång till Unikum genom sina kommuner, förskolor och skolor.


Första steget är att lägga till appen inne i Microsoft Teams i en egen flik

Unikums planeringar syns inbäddade i Teams

Sedan kan vi se de planeringar som vi har tilldelade från Unikum inne i Microsoft Teams både som lärare och elev:

Så här kan du prova:Dela på sociala medier