Jag vill veta mer!

Kombinera Unikum med moderna verktyg

Unikum är byggt för att användas tillsammans med Google Classroom och MS Teams, och kopplas enkelt ihop med ert elevregister.

Bakgrundsbild

Unikum – ett verktyg för hela skolans uppdrag

I Unikum finns smidiga verktyg för hela skolans uppdrag – hela vägen från förskola till vuxenutbildning. Här finns precis de verktyg för planering, närvaro, uppgifter och bedömning som skollagen kräver, och mer därtill. Dessutom finns Unikum Familj-appen, marknadens mest använda verktyg för dialog med hemmet.

Unikum + molntjänster + elevregister = sant!

Unikum är en naturlig pusselbit i ert digitala ekosystem, och är byggt just för att kopplas samman med era andra viktiga skolverktyg som elevregister och molntjänster. Unikum fokuserar på lärande och kvalité, med verktyg för bl. a. mål, planering, dokumentation och omdömen, och gör det enkelt för användarna att förstå vad man gör i Unikum och vad man gör i andra verktyg.

Unikum är byggt för att användas med ert övriga digitala ekosystem och moderna samarbetsplattformar som t.ex. Microsoft Teams och Google Classroom. Unikum kompletterar dem med det som krävs i svenska skolan: bedömning, planering, läroplan, kunskapskrav och dialog med hemmet. De planeringar och uppgifter du skapar i Unikum kan eleverna arbeta med i Teams eller Google. Kombinationen av dessa system gör skolans vardagsarbete smidigare och proffsigare!

Unikums partnerprogram Connected samlar marknadens ledande leverantörer av skolverktyg. Vi har byggt färdiga, robusta och säkra kopplingar till deras system. På så vis kommer era användare snabbt igång - och ni minskar era konsultkostnader.

Lätt att koppla till er IT-infrastruktur

 • Automatisk synkronisering med elevregister

  Användaruppgifter i elevregister från IST, Tieto, Gotit och Schoolsoft uppdateras automatiskt.
 • Unikum Connect API
  Med Unikum Connect API kan ni hämta data och användaruppgifter från Unikum och uppdatera era andra system.
 • Smidig och säker inlogg med Single Sign-On (SSO)

  Unikum kan kopplas in till alla marknadens SSO-system med SAML-federation. Unikum klarar federation mot multipla IdP-er, Step-up Authentication till högre inloggningssäkrerhet, och stödjer även OAuth2.
 • Koppla till skolans hemsidor eller portaler
  Unikum kan anslutas till era skolors hemsidor eller portaler, t.ex i SiteVision, EPiServer eller Sharepoint.
 • Skolfederation

  Med Skolfederation.se kommer ni snabbt igång med modern inloggning och SSO. Unikum var den första leverantören som tecknade avtal med Skolfederation - redan 2012.


  Erfarenhet från 90+ kommuner

  Med Unikums beprövade erfarenhet av integrationer i 90+ kommuner så behöver du aldrig tumma på varken säkerhet eller effektivitet när du väljer att koppla ihop Unikum med samarbetsplattformar, barn - och elevregister eller andra skolverktyg. Vår erfarenhet gör att ni snabbt kommer igång, med rätt typ av integrationer.

  Vill ni prova Unikum i era skolor?

  Fyll i formuläret för mer information.