Jag vill veta mer!

Unikum är byggt för att användas tillsammans med Google Classroom och MS Teams, och kopplas enkelt ihop med ert elevregister.

Kombinera Unikum med moderna verktyg

Unikum är byggt för att användas tillsammans med Google Classroom och MS Teams, och kopplas enkelt ihop med ert elevregister.

Kombinera Unikum med moderna verktyg

Unikum är byggt för att användas tillsammans med Google Classroom och MS Teams, och kopplas enkelt ihop med ert elevregister.

Unikum – ett verktyg för hela skolans uppdrag


I Unikum finns smidiga verktyg för hela skolans uppdrag – hela vägen från förskola till vuxenutbildning. Här finns precis de verktyg för planering, närvaro, uppgifter och bedömning som skollagen kräver, och mer därtill. Dessutom finns Unikum Familj-appen, marknadens mest använda verktyg för dialog med hemmet.

Unikum + molntjänster + elevregister = SANT


Unikum är en naturlig pusselbit i ert systempussel, och är byggt just för att kopplas samman med era andra viktiga skolverktyg som elevregister och molntjänster. Unikum fokuserar på lärande och kvalité, med verktyg för bl. a. mål, planering, dokumentation och omdömen, och gör det enkelt för användarna att förstå vad man gör i Unikum och vad man gör i andra verktyg.

Unikum är byggt för användning med Teams och Google Classroom

Unikum är byggt för att användas med moderna samarbetsplattformar som t.ex. Microsoft Teams och Google Classroom. Unikum kompletterar dem med det som krävs i svenska skolan: bedömning, planering, läroplan, kunskapskrav och dialog med hemmet. De planeringar och uppgifter du skapar i Unikum kan eleverna arbeta med i Teams eller Google. Kombinationen av dessa system gör skolans vardagsarbete smidigare och proffsigare!

VIDEO: Så funkar Teams & Unikum

Färdiga kopplingar till alla viktiga skolverktyg

Unikums partnerprogram Connected samlar moderna leverantörer av verktyg och tjänster för skolvärlden och vårt långa samarbete gör det enkelt för dig att komma igång snabbt. Med våra partners Skolfederation, Tempus, Eventful, Svenskt E-identitet, Advania m. fl. har vi förberett kopplingar till inloggningssystem, elevregister och schema. Förarbetet är redan gjort - du kan komma igång direkt!

Lätt att koppla till er IT-infrastruktur

 • Automatisk synkronisering med elevregister

  På så vis kan användaruppgifter i elevregister som IST, Tieto och Gotit uppdateras automatiskt.
 • Unikum Connect API
  Med Unikum Connect API kan en kommun läsa ut relevant statistik och data från Unikum samt uppdatera person- och relationsuppgifter för alla användare i kommunen. Du är snabbt igång eftersom kopplingar redan är definierade och förberedda.
 • Smidig och säker inloggning i kommunens system för Single Sign-On (SSO)

  Engångslösen via SMS, e-ID, SAML2, Svensk e-ID, Nexus PortWise, NordicEdge och MobilityGuard är exempel system och metoder som våra kunder använder.
 • Integrera med hemsidor eller portaler
  Integrera med hemsidor eller portaler som SiteVision, EPiServer eller Sharepoint i Office36 för att användare enkelt ska kunna hitta alla verktyg.
 • Smidig inloggning via Skolfederation

  Genom Skolfederation.se kan era användare enkelt komma åt alla era läroresurser och system från samma inloggning. Unikum är godkänd medlem i Skolfederationen och har anpassningen klar så att er kommun kan ansluta sig direkt!


  Erfarenhet av 80+ kommuners integrationer

  Med Unikums beprövade erfarenhet av integrationer i 80+ kommuner så behöver du aldrig tumma på varken säkerhet eller effektivitet när du väljer att koppla ihop Unikum med samarbetsplattformar, barn - och elevregister eller andra skolverktyg. Du är snabbt igång eftersom teknik och kopplingar redan är förberedda.

  Vill ni prova Unikum i era skolor?

  Fyll i formuläret för mer information.