Kommunicera snabbt och tryggt under Corona-pandemin

grund av Covid-19 är behovet av snabb kommunikation i förskolan större än någonsin. Samtidigt saknar många förskolor säkra digitala kommunikationsverktyg. Vi erbjuder därför dig och din förskola att prova Unikum kostnadsfritt under hela 2020. I erbjudandet ingår alla funktioner för kommunikation och närvaro. Starta direkt så är du snabbt igång.

Snabb kommunikation och enkel närvaro

I Unikum finns snabba och trygga funktioner för att du enkelt ska kunna kommunicera med vårdnadshavare och personal samt ha koll på vilka barn som är hemma eller i förskolan.

Meddelanden hjälper dig att enkelt informera om sådant som är viktigt för förskolan, barnen och föräldrarna. Det kan vara information kring sjukdomar och vilka riktlinjer som gäller på er förskola, viktiga datum eller i nuläget kanske tipsa om aktiviteter man kan göra hemma.

Vårdnadshavare kan smidigt läsa informationen i lugn och ro, istället för i hallen när de kanske är stressade att lämna och hämta. Personalen får därmed mer tid till att ta emot barnet på morgonen och berätta om dagen vid hämtning. Det är också enkelt att se vilka som har tagit del av informationen. Och du och pedagogerna slipper tjata.

Du som rektor eller personal skickar snabbt och tryggt meddelanden till föräldrar som tar emot dem smidigt i Unikum Familj.

Få koll på närvaro och frånvaro

I Unikum kan du enkelt checka in och ut barnen när de kommer och går. De kan skriva in ändrade hämtningstider och meddelande om att exempelvis en annan person hämtar. Föräldrar kan enkelt anmäla frånvaro och se historik i appen Unikum Familj.

 

Corona: Unikum-verktyg utan kostnad – hela 2020

Förskolor som behöver digitala verktyg för meddelanden, kontaktlistor och närvaro är välkomna att använda Unikum under 2020. Det är gratis för nya förskolor. Viktiga funktioner för att hantera Corona-situationen ingår:

  • Meddelande och Kom-ihåg
  • Kontaktlistor
  • När- och frånvaro
  • Lärloggar

Vi på Unikum erbjuder er detta för att underlätta för förskolor som saknar bra verktyg nu i Corona-tider.  Vi tar inte betalt, eftersom vi har tjänsterna redo och eftersom vi precis som alla andra i landet behöver ställa upp nu när läget är svårt i förskolor över hela landet. Har vi tur så kanske ni vill fortsätta som vanliga kunder efter 2020, men det finns inga krav på detta. Det är helt enkelt värdefullt för oss att få vara med och bidra.


 


Frågor och svar kring Unikum Förskola

 

Hur kommer vi igång?

  • Anmäl ditt intresse i formuläret så kontaktar vi dig och ger dig information om hur ni kommer igång.
  • Vi kan göra en webbvisning där ni ser om Unikums funktioner fyller era behov.
  • Sedan gör vi i ordning förskolan i Unikum och ger er inloggning så att ni enkelt kan sätta igång. Lätt som en plätt!

Hur hanteras Dataskydd och GDPR?

All information i Unikum är lagrat i säkra, bevakade och skyddade datacenter i Sverige. All överföring av information är krypterad. Unikum är GDPR-säkrat, kontrollerat och godkänt för användning av väldigt många kommuner över hela landet, både stora och små. Personuppgiftspolicy, användarvillkor och avtal för personuppgiftsbiträde finns klart. Läs mer om dataskydd i Unikum

Om jag kör fast, hur får jag hjälp och stöd?

  • I Unikum Academy finns filmer som visar hur ni kan arbeta med Unikum i er förskola. Det finns filmer för pedagoger, rektor i förskolan, administratörer och även för vårdnadshavare.
  • På våra Hjälpsidor hittar du svar på alla möjliga frågor om Unikum.
  • I Facebookgruppen Unikum Förskola kan du följa med i vad vi gör och få tips från andra användare i Unikum förskola.

Använder många andra förskolor Unikum?

Unikum är Sveriges mest använda verktyg för pedagogisk dokumentation och SKA i förskolan. Totalt har mer än 1 miljon barn, pedagoger och föräldrar i Sverige tillgång till Unikum genom sina kommuner, förskolor och skolor.