Prova i förskolan

Visst behöver ni också smidiga digitala verktyg?

Nu finns smidiga digitala verktyg som du kan använda när och var som helst, på mobil, läsplatta och dator. Verktygen underlättar rejält – incheckning av barnen, pedagogisk dokumentation, systematiskt kvalitetsarbete SKA och dialog med hemmet.

.

Så här kan du prova:

Se och prova själv: Se filmer som visar hur det ser ut, och få inloggning så du kan prova själv i vår påhittade förskola Tornet.

Boka webbvisning: Vi bokar in en webbvisning där vi stämmer av era behov, visar hur andra förskolor gjort för att komma igång, och hur ni skulle kunna göra.

Prova i er förskola: Som piloter får ni möjlighet att under en tid använda Unikum i era förskolor. Ni provar & utvärderar Unikum Förskola. Med era synpunkter kan vi göra verktygen ännu bättre, för er och alla Unikums användare.

Kom enkelt igång, fyll i formuläret!
En titt in i Unikum Förskola – från lämning till hämtning

8:00   Checka in barnen på morgonen: ta emot barnen utomhus, med mobil eller platta. Är det sen hämtning av Bea idag? Är det morfar som ska hämta Viggo?

10:20  Fånga barnens lärande: på förmiddagen dokumenterar du en del av ert arbete kring matematik, och kopplar den pedagogiska dokumentationen till planeringen för temat skogsmatematik.

12:45   Sammanställ och analysera era reflektioner: på eftermiddagen skriver du era slutsatser kring temat skogsmatematik direkt i verktyget. Levande Läroplan visar vad vi kan fokusera på härnäst.

14:50  Skicka veckans informationsbrev: och en kallelse till nästa föräldramöte.

16:30  Vid hämtning: checkar du ut barnen med mobil och platta.

                


Frågor och svar kring Unikum Förskola

Hur kommer vi igång?

 • Anmäl ditt intresse i formuläret så får du e-post med länkar och inloggningsuppgifter till testförskolan Tornet.
 • Vi bokar en webbvisning där vi stämmer av era behov och tillsammans gör en enkel plan för införande.
 • Sedan gör vi i ordning förskolan i Unikum och ger er inloggning så att ni enkelt kan sätta igång. Lätt som en plätt!

Vilka funktioner ingår i Unikum Förskola?

Bland funktionerna som ingår i Unikum Förskola finns:

 • Incheckning av barnen
 • Pedagogisk dokumentation
 • Systematiskt kvalitetsarbete, SKA, med reflektion och analys
 • Utvecklingssamtal
 • Kontaktlistor
 • Meddelanden och kalender för föräldrar – med appen Unikum Familj

Hur hanteras Dataskydd och GDPR?

All information i Unikum är lagrat i säkra, bevakade och skyddade datacenter i Sverige. All överföring av information är krypterad.

Unikum är GDPR-säkrat, kontrollerat och godkänt för användning av väldigt många kommuner över hela landet, både stora och små. Personuppgiftspolicy, användarvillkor och avtal för personuppgiftsbiträde finns klart. Se sidan www.unikum.net/dataskydd för mer information.

Är det gratis att prova Unikum Förskola?

Först får man prova Unikum Förskola i vår demo-miljö och se filmer om hur det fungerar. Det kostar ingenting. Om ni vill så får hela förskolan prova också, själva eller i ett pilotprojekt tillsammans med andra förskolor i er kommun. Det är också gratis, bara ni utvärderar och delar med er av er feedback. Om ni kommer fram till att ni vill använda Unikum efter försöken så betalas en årlig abonnemangskostnad. Hur mycket det kostar beror på hur många barn som går i förskolan. Det blir också mängdrabatt om kommunen använder Unikum för alla sina förskolor. För en typisk förskola motsvarar årskostnaden priset för en bra bärbar dator. Kontakta oss för att få exakt pris.

Om jag kör fast, hur får jag hjälp och stöd?

 • I Unikum Academy finns filmer som visar hur ni kan arbeta med Unikum i er förskola. Det finns filmer för pedagoger, förskolechefer, administratörer och även för vårdnadshavare.

 • På våra Hjälpsidor hittar du svar på alla möjliga frågor om Unikum.

 • I Facebookgruppen Unikum Förskola kan du följa med i vad vi gör och få tips från andra användare i Unikum förskola.

Använder många andra förskolor Unikum?

Unikum är Sveriges mest använda verktyg för pedagogisk dokumentation och SKA i förskolan.
Totalt har mer än 1 miljon barn, pedagoger och föräldrar i Sverige tillgång till Unikum genom sina kommuner, förskolor och skolor.

Dela på sociala medier