Jag vill veta mer!

750 000+ färdiga pedagogiska planeringar

Ta del av färdiga pedagogiska planeringar, matriser och samtalsmallar i Skolbanken. Gratis för alla att använda!

Besök Skolbanken

Bakgrundsbild

Inspireras av pedagogiska planeringar, matriser och samtalsunderlag

Sök på ämne, kurs, läroplansmål eller skolform för att hitta färdiga planeringar, verksamhetsplaneringar, matriser och underlag för utvecklingssamtal.

  • Lätt och smidigt
  • Spara tid - du behöver inte börja från början
  • Kopiera en befintlig planering eller matris och ändra den så att den passar din verksamhet
  • Främjar det kollegiala lärandet
  • Skolbanken är öppet för alla att använda, även för dig som inte har Unikum.
  • Vill du kunna redigera materialet, komma åt uppgifter eller koppla innehållet till dina egna planeringar behöver du vara Unikumanvändare.

  • Det här finns i Skolbanken

    Planeringar

    Hundratusentals pedagogiska planeringar för alla skolformer!

    Uppgifter

    Inspireras av uppgifter som elever kan arbeta med.

    Samtalsunderlag

    Hitta mallar för utvecklingssamtal och medarbetarsamtal.

    Bedömningsmatriser

    Tusentals matriser som du kan använda, ändra och tilldela till elever.

    Skolbanken är jättebra! Där hittar jag inspiration till mitt arbete och samlar idéer från andra lärare runt om i Sverige

    Med bedömningsmatriser blir det lättare att arbeta med formativ bedömning och elevdelaktighet. I Skolbanken hittar du mängder av uppdaterade matriser som du kan använda, ändra och tilldela till elever så att de kan självvärdera sina förmågor. Du bestämmer såklart vilka som ska ses av andra pedagoger, arbetslaget, elever eller föräldrar.

    I oktober 2020 passerade Skolbanken en halv miljon planeringar och det var ingen mindre än teknik- och biologiläraren Katrin Strandberg på Spånga grundskola som skapade den femhundratusende planeringen i Skolbanken.

    Berätta om planering nummer 500 000?
    –Det är en planering om teknikhistoria. Mina elever ska spela in en teknikpodd om 1900-talets viktigaste innovationer. Uppgiften går bland annat ut på att de ska samla in information om en innovation och skriva en text kring detta som sedan utgör manuset till podden. Jag fick faktiskt idén till planeringen från en lärarkollega som jag har studerat tillsammans med. Sharing is caring med Skolbanken och det gillar jag!

    Läs hela intervjun här

    I november 2021 passerade vi 600 000 pedagogiska planeringar i Skolbanken! Vi har träffat Madeleine Leinonen, lärare i årskurs 3 på Snättringeskolan, som är skaparen av den sexhundratusende planeringen som publicerades i Skolbanken. Planeringen omfattar ett spännande projekt om nässelfjärilens livscykel. I intervjun berättar Madeleine om det lyckade projektet som engagerade både elever, lärare och vårdnadshavare.

    ”Planeringen har varit en av de roligaste jag skapat och mina elever uppskattade projektet otroligt mycket

    Läs hela intervjun här

    I augusti 2022 passerade vi 700 000 planeringar i Skolbanken. Vi har träffat SO-läraren Eva Ek som har skapat den berömda planeringen – en geografi- och samhällskunskapsplaneringen med temat “Barnen i världen” som mottogs väl av sjätteklassarna på Stavby skola.

    Hur fick du idén till “Barnen i världen”?
    –Jag upptäckte att mina sjätteklassare ännu inte hade full koll på världsdelar och världshav, och jag ville inte släppa iväg dem till högstadiet om de inte hade det. Samtidigt hade vi delar av det centrala innehållet i samhällskunskap att gå igenom, så jag såg ett perfekt tillfälle att kombinera de båda ämnena i en planering. Målet med arbetet var att mina elever skulle få en bra överblick av hur världen ser ut geografiskt och samtidigt få en god förståelse för samhällsförhållanden i olika länder runt om i världen.

    Läs hela intervjun här

    Kom igång med Skolbanken

    Jag vill inspireras av 750 000+ färdiga planeringar, matriser och samtalsunderlag.